Книжечка дитячої поезії «Зайці в полі варять борщ». БараБука рекомендує


Опубліковано 01 Жовтень 2015 о 09:18

Блог Діти в місті Київ >  Дитяча література >  Книжечка дитячої поезії «Зайці в полі варять борщ». БараБука рекомендує


Книжечка дитячої поезії «Зайці в полі варять борщ». БараБука рекомендує

«Дитяча література». БараБука рекомендує

Коли за вікном осінь і дощі БараБука радить… варити борщ! А як його варити, підкажуть зайці з відомого вірша Євгена Гуцала, чия книжка в упорядкуванні Лесі Ворониної і з малюнками львівської художниці Ольги Кваші якраз восени вийшла друком у «Видавництві Старого Лева».

«Зайці в полі варять борщ» – класична, перевірена роками дитяча поезія, римована, переважно про звірят. Із персонажів тут є ворона з Лісабона і крук із Прилук, є павучиха з павучком, є кухарі-зайці й леви, лосі, бобри й бабаки, півень і курка, нутрії, ігуана й зозуля. Є віршики довші й коротші, є грайливі скоромовки, засівалка й зворушлива колискова.

Книжка багата ілюстраціями: на кожен віршик – повноцінний яскравий малюнок на цілу сторінку. Ілюстрації можуть стати приводом поговорити з дитиною про різних тваринок та їхні «кулінарні» вподобання, можливо, навіть влаштувати гру за мотивами книжки. Наприклад, намалювати складники для заячого борщу й заготовити разом із дитиною підходящої їжі бобренятам на зиму. Бо що ж іще робити, коли йде осінній дощ?»

Більше про те як «Зайці в полі варять борщ» та інші книжки для дітей на http://www.barabooka.com.ua.

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук