"Бигимоти не Медмеді" - рекомендує БараБука!


Опубліковано 03 Вересень 2015 о 09:11

Блог Діти в місті Київ >  Дитяча література >  "Бигимоти не Медмеді" - рекомендує БараБука!


"Бигимоти не Медмеді" - рекомендує БараБука!

Цими вихідними БараБука радить почитати одну з книжкових новинок цієї осені – добрі та грайливі вірші Сашка Дерманського «Бигимоти не медмеді».

На поетичну добірку куМЕДних віршів давно чекали шанувальники творчості письменника, і ось нарешті цієї осені можна тішитися та сміятися до сліз усією родиною. Книжка вийшла оригінальна, із м’якесенькими акварельними малюнками та віршоМЕДними рядками, від яких у світі стає на кілька десятків хвилин більше сміху.

На Форумі Видавців у Львові відбудеться презентація збірки та поетичні читання з майстеркою від БараБуки.

«Кожен вірш у збірці «Бигимоти не медмеді» – малесенька завершена сюжетна історія, яку дуже легко уявити, якій охоче поспівчуваєш, із якої щиро посмієшся і яку обов’язково перечитаєш уголос. Просто тому, що ритм такий – змушує прочитувати вголос раз, другий, третій і вивчати зрештою напам’ять. Тож не дивно, якщо скоро батьки й діти на дитячих майданчиках чи в початкових класах декламуватимуть «ох, МЕДМЕДі! Ви не МЕДні, / Ви смішні, дурні й куМЕДні».

Ще тут є і зворушливі й ніжні вірші про зайченятка Довговухокуцохвостика, собаку Барабаку (яка, кажуть, родичка БараБуці) та песика з латочкою на лапці, і дотепи про зелених (бо не стиглих, ясна річ!) крокодилів, і мовні ігри з неправильними словами, від яких малі читачі реготатимуть ого-го. А є довгий-довгий вірш про мамину роботу, який узагалі-то про любов до мами.

Більше про «бигимотів» і «медмедів» на http://www.barabooka.com.ua





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук